Om oss

Utviklet av ungdommer, for ungdommer

Flyselskapet er et møtested for ungdommer som trenger noe å gjøre på fritiden. Vi er en fritidsklubb som har faste samlinger hver tirsdag klokken 1630 til 1900.

Hos oss kan du slappe av og være deg selv.

Flyselskapet er en del av Hyssingen Produksjonsskole, og er utviklet av Tjommiene som jobber i tiltaket.

Bakgrunnen til Flyselskapet

Nicholas

I april 2022 fikk vi beskjeden om at vår tidligere elev Nicholas var gått bort. Han tråkket feil og døde av en ufrivillig overdose. Nicholas var en unik god person med svært velutviklet empati.

 

Hendelsen rørte dypt ved både elevene og de ansatte på Hyssingen. I en minnestund arrangert på skolen ble vi enige om at noe måtte gjøres da vi ikke har flere unge å miste på en slik hjerteskjærende måte. 

 

Høsten 2022 fikk vi innvilget en søknad om tildeling av midler fra program for folkehelsearbeid i Vestland. Vi kunne derfor realisere ideen og ønsket vårt, og vi startet planleggingen av en fritidsklubb for ungdom, utviklet av ungdom. 

 

Nicholas var rapper og hadde flere referanser til det å fly i tekstene sine. «Flyselskapet» ble derfor foreslått og senere bestemt som tittel på fritidsklubben. 

 

Målet med Flyselskapet er å skape en trygg arena for ungdommer som trenger et sted å være. Her kan man bli kjent med nye, ha det gøy sammen, og få muligheten å utforske interesser sammen med trygge, unge voksne. 

Våre Aktiviteter


Middag

Dataspill

Brettspill

Kortspill

Lage musikk

Tegning og maling